Краща упаковка для кави

Вакуумна упаковка для кави є найкращим варіантом для зберігання натуральних кавових зерен, так як забезпечує захист від сторонніх запахів, бактерій і кисню, які можуть руйнівно впливати на свіжообжарену кави. Однак, натуральну каву відразу після обсмажування не може бути упакований в звичайний герметичний контейнер.
Після обсмажування кави в зернах повинен пройти стадію дегазації. Залежно від сорту зерен, ступеня обсмаження, і зовнішньої температури, дегазація триває від 2 до 14 днів. До 40% вуглекислого газу вивільняється в перші 24 години після обсмажування. Дегазації кави – важливий етап у формуванні свіжообсмаженої кави, на якому закріплюються смакоароматичні властивості.

Чому потрібна упаковка з клапаном для кави

Щоб м’який пакет просто не лопнув під тиском вуглекислого газу, що вивільняється з кавових зерен, в герметичні пакети вбудовується дегазаційний клапан, який працює за одностороннім принципом. Свіжообжарену кави виділяє вуглекислий газ, який створює надлишковий тиск усередині м’якого пакета. Клапан дегазації відкривається, і підбурює газ, завдяки чому м’яка герметична упаковка не лопається, а баланс внутрішнього і зовнішнього тиску відновлюється. Таким чином, гази які накопичуються в зернах під час обсмажування, поступово виходять. Винахід не новинка, і використовується з 60-х років XX століття.

Які переваги має упаковка з клапаном для кави

Спеціальна упаковка для фасування свіжообсмаженої кави має ряд переваг в порівнянні з іншими видами тари:

  • Можливість фасування кави відразу після обсмажування
  • Природна дегазація кавових зерен
  • Продовження терміну придатності свіжообсмаженої кави
  • Відповідність упаковки специфіці зберігання кави
  • Естетичний вигляд упаковки

Упаковка для кави Fine Cup

Після обсмажування Fine Cup фасує крафтового свіжообжарену кави в фольгированную герметичну упаковку з дегазаційних клапаном, об’ємом 250 і 1000 грамів. Ми максимально зберігаємо свіжість і унікальність обсмаженої кави, тому використовуємо багатошарові пакети з зіп-застібкою, внутрішнім шаром з фольги і уклеєним клапаном дегазації.